Mitt andra hem och dags för örtskola

En liten björkstickling som tittar ut ur ryggsäcken…eller?😅

 

2023-06-06

Jag har ett hem…tack o lov.❤️ Och så har jag ett andra hem och det är en kyrkogård☺️Det är stället jag beger mig till när själen kallar🦋Det kan vara av olika anledningar, oftast vet jag inte själv varför…bara att jag vill/behöver bege mig dit. Jag hade en period i livet då kyrkogården tog hand om en massa sorg jag gick och bar på. Som om den sa ”kom du hit, jag är till för att ta hand om din sorg”. Så det gjorde jag då. Nu för tiden handlar det mestadels om reflektion, har jag märkt🙄Och som om själen har lättare för att ”titta ut” eller skall vi säga ”visa sig” för mig på kyrkogården. Kanske inte så konstigt när man tänker på att där säkerligen finns många själar som har fått ro efter att de lämnat sina tidsbegränsat lånade kroppar🌟🙏🕊️💫

Idag hade jag iallafall ett mission när jag begav mig dit, jag skall nämligen börja på en örtskola denna veckan!🙌😃🌱🌿🌻🔆🌈

Det där med läkeväxter har alltid intresserat mig, men jag har aldrig fördjupat mig i det…förrän nu. Och den röda tråden är inte så svår att finna för den som läst mitt tidigare inlägg om min livsstilsförändring💚🧶

Det ena leder all-tid till det andra, åtminstone i mitt liv…eller åtminstone väldigt medvetet i mitt liv, kanske jag skall säga😏

Kortvarianten på det för mig betyder: kortison dämpar ”bara” symptomen, inte orsaken. Kortison är kemiskt. Jag letar alltid efter om det finns organiska alternativ istället🌱🤓Sen är det ju bara EN del i allt som hänger ihop med min livsstilsförändring…jag vet…men ändå , det är början på en början iallafall. Och inte minst, i den önskan ligger väldigt mycket självkärlek❤️🫶☺️

Nåväl, väl på plats började jag se med mina ”nya ögon” och det var på riktigt en helt ny upplevelse för mig när jag tittade på alla tusenskönor, smörblommor, käringtänder, klöver, buskar och träd mm🌱🌼🌸😍 Tänk att synen kan förändras så mycket pga att det nu har kommit en önskan inifrån mig själv till mig själv om detta🙌😊🎈

Eller…om jag möjligtvis haft möjligheten att lyssna in min själ liiiite mer nu när jag har varit sjukskriven…kan så vara😉Om det är så, så är ingen gladare än jag att jag lyssnat på min själ(på mig själv😉)🦋🥰

Du vet väl förresten att själen aldrig tränger sig på?👻  Den viskar bara till oss det den vill förmedla🤫Så lyssna noga, för det kan vara så att den säger något till dig just nu i denna stund.. 👂🙄

Hur du vet att det är själens röst du hör? Tja, först och främst så känns det i hjärtat…och sen känns det liksom rätt i hela kroppen bara, åtminstone för mig❤️😌

Med mig hem i ryggsäcken fick jag iallafall med mig vad jag tror är en björkstickling😅och så en näve björklöv🌿🌿🫲🏻🌿Sticklingen tänkte jag sätta i en kruka och björklöven tänkte jag göra te på. Björklöv sägs vara renande(för njurarna) och hjälpa mot bl.a ledvärk. Såklart bör man tänka på att inte ta mer än vad man behöver och kolla upp när man inte bör dricka det. Björk sägs förresten ha varit den första trädarten här på jorden…🌍🌿…reflektera lite över det innan du somnar ikväll vettja😉

/ Tina

4 reaktioner på ”Mitt andra hem och dags för örtskola”

 1. Hallo där kära Tina!🌼
  Oj så spännande med örternas läkande kraft,😃 något som du så fint beskriver, de finna runt omkring oss där vi står och går i naturen så självklara att vi nästan glömt bort dem i vårt moderna samhälle. För egen del kommer jag örterna nära via de eteriska oljorna. Tänk så mycket potential/kraft det finns i varje lite ört/växt. Magiskt!🤗 Vad fint du skriver, jättefin blogg och hemsida.🙏🧡 kyrkogården är även för mig speciell liksom en kyrka kan vara, ett andligt rum – ett andrum. 😊😏 Fint att du hämtar tillbaka din kraft/energi Tina!🌳 Stay strong! 💪🌹
  Kram🌼🌞

  1. Men hej Yvonne, kul att du tittar in!🤗 Visst är det väl spännande med naturens egen förmåga till att kunna ge oss läkning och precis som du säger så vet man ju om det men har glömt av det😳 Och just det, du använder dig ju av eteriska oljor…det är sannerligen magiskt hur mycket vi kan använda oss av det!🙌🤩🌱

   Vi verkar vara flera som gillar att vistas på kyrkogården…ja, där har man verkligen möjlighet att skapa sig ett andligt rum och ett rum för att andas✨🙏✨🥰

   Tack snälla du för fina ord om min hemsida och blogg, det gör mig glad🤗

   Precis, nu börjar jag så sakteliga återhämta min kraft…och för det är jag såå tacksam🙏❤️😊
   Kram kram🤗🔆

 2. Fint med ditt andra hem, visar sig att våra andra hem är samma. Kyrkogården. Har precis kommit därifrån. Ska bli spännande att få följa dina kunskaper om örters läkekraft och björken ska jag tänka på 🌸🌸🌸

  1. Hej kära namne🤗
   Kul att du också tittar in hos mig här🙌🥰
   Sedär ja, så vi delar t.o.m kyrkogård du och jag😅Vad härligt att du med har funnit ditt andra hem där🙏😊💫

   Jaa, följ mer än gärna med på min resa i örternas läkande förmåga, jag kommer med all sannolikhet att lägga ut fler poster om det här🌱🍀☺️🔆
   Filura du lite på björken där ja😉
   Kram kram🤗

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *