Om att tala från hjärtat och att dela med sig

2023-06-20

Så har vi då kommit till självaste midsommarveckan…🐝🌿☺️…😳…hur det nu gick till!😅 Nåväl, nu är vi här och mycket , för många, kretsar kring hur vi önskar att själva ”aftonen” skall/bör/”måste” se ut. För egen del tappade jag intresset för den frågan för mååånga år sedan…på riktigt. För mig finns det bara en sak som är viktig…alltid…och det är en önskan om att kunna befinna mig i nuet så ofta som möjligt, utan att det blir en prestation i sig😉 För när jag är det, i nuet och därmed i mitt❤️, så löser sig resten av sig självt på nåt sätt. Livet blir som det är menat, hur det än blir😊🎈Det är när jag flyger upp i mitt huvud, och låter det ta över, och jag börjar tänka på hur jag vill att saker och ting skall bli som det…skiter sig, rent ut sagt🫢…varje gång blir det så för mig😑

Vår ”hjärnkraft” är enormt stark och den uppmuntras i vårt samhälle, inte minst på många arbetsplatser och i media när vi kanske läser om hur någon t.ex ”lyckats” gå ner i vikt eller sätta igång att träna eller sluta röka eller vad det nu kan handla om. Man kan efter ett tag ofta urskilja på om kraften till förändringen har uppkommit genom en inre önskan om det, via hjärtat, eller om det handlat om ren o skär hjärnkraft, att man bara har bestämt sig för vad som skall ske och vill,vill,vill det! Om det uppkommit genom det sistnämnda så faller det oftast bort rätt snabbt…och har det uppkommit genom en inre kontrakt med sig själv och i samspråk med sitt hjärta, ja då brukar det bestå❤️😊

Om vi har medvetandegjort den känslan och/eller tanken, alltså var vår önskan om något springer ur, så kan vi ta det som är det äkta av de två alternativen, känslan, med oss och sprida det vidare i världen, om vi vill😍Vi kan med andra ord dela med oss av det som ger oss själva mest glädje i livet, att följa våra hjärtan❤️🤗

☁️Säger jag med detta att tankar inte är äkta?Både ja och nej…tankar är mest luriga och rätt ofta opålitliga, faktiskt. Mer tid än så får inte det ämnet här eftersom dagens inlägg handlar om känslor😉🌤️

Om det är så att du känner att du är extremt hjärnstark och har ett starkt kontrollbehov och bara suckar av det du hittills har läst…kanske mest för att det känns omöjligt för dig, så hav hopp!🌟

Vi (japp, jag har varit där🤯) hjärnstarka är/har varit det av en anledning…kan du gissa varför?🤔

För att vi nästan hela livet trott att vi har varit tvungna att skydda våra hjärtan❤️‍🩹 I begynnelsen var känslan och situationen troligtvis på riktigt, vi visste att vi var tvungna att skydda våra hjärtan, för vårt eget bästa, likt en instinkt inom oss som slog till. Och för de allra flesta av oss så startade det när vi var barn. Nu i vuxen ålder handlar det nästan alltid om att det ”bara” är ett gammalt mönster som bor kvar inom oss, att vi måste skydda våra hjärtan och därmed fortfarande låter hjärnan leda oss. Många har levt med det mönstret så länge att dem nu inte vet hur man bryter sig loss från hjärnans ledande roll🤖

Men jag vet hur man gör och jag vet också att vi har allt att vinna och absolut inget att förlora i att vilja förändra det❤️😊

För mig handlade det om att när jag återfick kontakten med mitt hjärta även fick tillbaka det liv som jag tappade kontakten med som barn, då jag av ett trauma instinktivt kopplade bort mig från mitt hjärta och faktiskt även med en del av min själ❤️‍🩹🦋

Idag lever jag det liv som jag känner att jag är värd att leva just NU på jorden🌎🥰🕊️

Jag finns här för samtal om du känner att det jag skrivit satte igång känslor inom dig som du behöver prata om🌿🤗🌸

/ Tina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *